Mezőtúr/Balassagyarmat

2018.10.23. 10:24

Önmaga szeretett volna a saját testvére lenni, de nem sikerült

Meglepő és egyben érdekes esetről számolt be hírportálunknak Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a minap.

Czakó Nóra

Közokirat-hamisítás bűntett és hatóság félrevezetése vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága egy ötvenhárom éves mezőtúri lakos ellen – közölte a szóvivő.

A nyomozás adatai alapján a férfi még ez év július 11-én a Balassagyarmati Járási Hivatalban önmagát testvérének kiadva, annak személyi adatait felhasználva bejelentést tett arról, hogy testvére személyazonosító igazolványa elveszett.

Ezt követően a férfi a saját arcképével, és testvére személyi adataival új személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezte a hatóságnál, mely alapján érvényes okmányt állítottak ki, ezzel közreműködve abban, hogy valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

A nyomozók a mezőtúri lakost előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – tette hozzá a sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában