SZOLNOK

2019.03.25. 12:45

Papucsozás miatt ítélték el a rabot

A Szolnoki Járási Ügyészség bíróság elé állított egy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben jogerős büntetését töltő fogvatartottat.

Mészáros Géza

A férfit visszaesőként, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt vádolta meg az ügyészség, mely bűncselekményt az illető a zárkájában követte el.

Mint arról Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője hírportálunknak beszámolt, a gyorsított eljárásban, a szóban előterjesztett vád szerint, a büntetésüket töltő elítéltek a zárkájukban szokásos, úgynevezett „papucsozással” töltötték idejüket.

A fogvatartottak a kezükre papucsot húztak, és azzal bokszedzéseket tartottak. Csakhogy a vádlott a „papucsozást” nem tekintette játéknak, mint a zárkában lévő társai, hanem megfélemlítés szándékával, többször, komolyan bántalmazott egy másik elítéltet.

A sértett nem szerette ezt a játékot, félt. Ám amikor – még 2018. november 29. és december 1. közötti időben – „papucsozásra” szólította őt fel a vádlott, nem mert neki ellenszegülni.

A „játék” vége az lett, hogy a vádlott a sértettet többször testszerte verte, megrúgta és nagy erővel mellkastájékon ütötte. A sértett a bántalmazások következtében lágy­részsérüléseket és nyolc napon túl gyógyuló bordatöréseket szenvedett el.

A Szolnoki Járásbíróság a minap megállapította a vádlott bűnösségét, és őt jogerősen egy év tíz hó szabadságvesztés büntetésre ítélte, valamint a törvény erejénél fogva kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában