kék hírek

2019.08.30. 19:00

Dühében eltörte saját lánya kezét egy tószegi férfi

A Szolnoki Járásbíróság 1 év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a hatvanas éveiben járó, büntetlen előéletű férfival szemben, aki egy családi veszekedés során olyan súlyosan bántalmazta a lányát, hogy eltört a keze.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A döntés végleges.

Az eset 2018. december 11-én a négyezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei község, Tószeg egyik családi házában történt – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Az ittas férfi este fél nyolc körül kezdett veszekedni a lányával, majd elvesztette a türelmét, kiverte a kezéből a telefont, és megindult felé. A lány, hogy védje magát, megpróbálta ellökni magától, de az apja megragadta és megcsavarta a csuklóját. Végül sikerült kiszabadítania magát, de 8 napon túl gyógyuló kézcsonttörést szenvedett.

Az ügyben 2019. július 1-jén emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig két héttel később, július 17-én meghozott, augusztus 12-én véglegessé vált büntetővégzésében súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában