MEZŐTÚR

2019.11.15. 11:30

Piti tolvajt fogott az otthonában

A Mezőtúri Járási Ügyészség három napon belül bíróság elé állított egy férfit, aki ez év október 14-én délután besurrant egy mezőtúri lakóházba – számolt be hírportálunknak az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Mészáros Géza

A tettes a kerítésen bemászott, majd a teraszon beszélgető tulajdonos mellett észrevétlenül besurrant a nyitott ajtón át, és ellopta az előszobában lévő hátizsákját a benne lévő pénztárcával, abban tizenhét és fél ezer forinttal és több közokirattal együtt. Ekkor a sértett észrevette a hívatlan látogatót, aki futásnak eredt.

A tulajdonos meg üldözőbe vette, miközben az utcán a járókelőktől, illetve a rendőrségtől kért segítséget. A tolvaj futás közben az ellopott hátizsákból kivette a pénzt, a többi tárgyat eldobta. Ám hiába menekült, mert végül a rendőrök elfogták, és az értékeket visszaadták a sértettnek.

A Mezőtúri Járásbíróság megállapította az őrizetben lévő vádlott bűnösségét lopás vétségében, és őt jogerősen negyvenöt nap elzárás büntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában