Bűncselekmény

2019.12.18. 11:30

Jogerős ítélet született egy tiszaszőlősi orvvadásszal szemben

A Tiszafüredi Járási Ügyészség 20119. december 17-én bíróság elé állított egy tiszaszőlősi férfit orvvadászat bűntette miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfi 2019. november 30-án Tiszaszőlős külterületén őz befogása érdekében csapdaként két darab hurkos kötélzetet helyezett ki. December 2-án ellenőrizte a csapdákat, melyekben őz nem volt, de a sértett vadásztársaság két hivatásos vadásza a helyszínen tartózkodott, akik értesítették a rendőröket a bűncselekményről.

Fotó: Tiszafüredi Rendőrkapitányság

A férfi a vad elejtésére irányuló tevékenységével orvvadászat bűntettét valósította meg, mely bűncselekmény elkövetője a Büntető Törvénykönyv szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Tiszafüredi Járásbíróság kedden lefolytatott gyorsított eljárásban megállapította a férfi bűnösségét és ezért 9 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette egyben az elkövetéshez használt eszközök elkobzását rendelte el. Végrehajtás esetén – ha utóbb elrendelik – az elkövetőnek a büntetést börtön fokozatban kell letöltenie.

Az ítélet ellen fellebbezést nem jelentettek be, ezért az ítélet a kihirdetésekor jogerőre emelkedett – tájékoztatta híportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában