TISZAFÖLDVÁR

2019.12.10. 11:30

Letartóztatták, mert kirabolt egy idős férfit

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, akit két tiszaföldváron elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítanak.

police.hu

Forrás: Police.hu

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság eljárást folytat kifosztás bűntett és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Bence tiszaföldvári lakos ellen – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A 24 éves férfi 2019. december 8-án 10 óra előtt Tiszaföldvár egyik utcáján hátulról odalépett egy 71 éves férfihez, akinek zsebeiben azonnal értékek után kutatott. Az idős férfivel dulakodni kezdett, amelynek során a sértett pénztárcája a földre esett, amit a gyanúsított felvett, és a helyszínről elszaladt.

A bejelentést követően a Cibakházai Rendőrőrs megbízott parancsnoka és a helyi körzeti megbízott azonnal a támadó felkutatására indultak. Az egyik környező utcában észlelték, hogy egy férfi – a szolgálati gépkocsit meglátva – beszaladt egy épület mögé. Elmenekülnie azonban nem sikerült, mert a rendőrök elfogták. A helyi lakosnál megtalálták az eltulajdonított pénztárcát a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy P. Bence követte el azt a bűncselekményt is, ami 2019. december 5-én 9 óra körül történt szintén Tiszaföldvár egyik utcáján. Akkor egy gyalogos kezéből kapta ki készpénzét és egyéb személyes tárgyait tartalmazó szatyrát, majd elmenekült.

A rendőrök a férfit mind a két ügyben gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában