Bűneset

2020.02.28. 07:00

Ellopott, majd megevett egy birkát egy abádszalóki férfi

A Tiszafüredi Járási Ügyészség bíróság elé állított egy abádszalóki férfit lopás vétségének vádjával.

Az elkövető, aki vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, 2020. január 25-én este egy bekerített abádszalóki ház udvarára ment be jogtalanul. Az udvaron lévő akol ajtajáról leverte a lakatot és kiengedte az akolban lévő birkákat. Egy másfél éves vemhes anyajuhot megfogott és az udvaron talált kerékpárral egy lakatlan házhoz vitte, ahol megnyúzta, majd később családjával feldolgozta és elfogyasztotta. A lopási érték 30.000 Ft, mely nem térült meg.

A Tiszafüredi Járásbíróság a férfit bűnösnek találta lopás vétségében és vele szemben 70 nap elzárást szabott ki, illetve 30.000 Ft értékben vagyonelkobzást alkalmazott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az ítélet ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, mert álláspontja szerint rövid idővel az előző felfüggesztett büntetése utáni elkövetés miatt a kiszabott elzárásnál súlyosabb, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása lenne indokolt. Az ügyben a végső szót a Szolnoki Törvényszék mondja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában