Kék hírek

2020.02.02. 14:00

Tanácsadással mentek házhoz Szolnokon a rendőrök

A Házhoz megyünk, a BikeSafe elnevezésű bűnmegelőzési programmal, valamint időseknek szóló vagyonvédelmi előadással várták az érdeklődőket a rendőrség munkatársai Szolnokon.

police.hu

Forrás: police.hu

A Házhoz megyünk elnevezésű országos bűnmegelőzési program keretében 2020. január 31-én Szolnokon, két helyszínen tartottak tanácsadást a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A bűnmegelőzési szakemberek az egyik szolnoki áruházban felállított vagyonvédelmi információs pontnál 10 órától 12 óráig különböző hasznos információkat tartalmazó szórólapokkal, kiadványokkal, tájékoztatóval várták az érdeklődőket. A kerékpárral érkezőknek lehetőségük volt arra is, hogy járművüket a BikeSafe adatbázisban regisztrálják.

A nap második felében, 14 órától a Vasutas Csomóponti Művelődési Központban tartott időseknek szóló, vagyonvédelmi témájú előadást a rendőrség bűnmegelőzési szakembere és a helyi körzeti megbízott. Az előadók a „Csalóakadémia 1-4” című bűnmegelőzési kisfilmet mutatták be a trükkös csalásokról, amit a résztvevőkkel közösen kielemeztek.

Fotó: police.hu

Az áldozattá válás megelőzése érdekében a rendőrök felhívták az idősek figyelmét az idegenekkel szembeni óvatosságra. Hangsúlyozták, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretlen személyeket, házalókat, valamint a hatóságok, rendőrség, illetve közüzemi szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában