bántalmazás

2020.03.06. 19:00

Vádemelés: dühében ököllel ütött egy jászágói férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy jászágói férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A vád szerint 2019, június 19-én a dél körüli órákban a vádlott találkozott Jászágón egyik ismerősével- Korábbi sérelme miatt belekötött az ismerős sértettbe, majd ingerült lett, mert a sértett közömbös maradt. Dühében ököllel megütötte a sértett fejét, aki ennek következtében a földre zuhant és beverte a fejét. A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett a sértettnek, mely sérülés közvetve életveszélyes sérülésnek tekinthető – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az ügyészség vádiratában indítványt tett a Szolnoki Törvényszéknek arra, hogy amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a vádlott beismeri a vád szerinti bűncselekményt, a törvényszék a vádlottat 5 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélje, mellékbüntetésként 6 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A vádlott e bűncselekmény tekintetében különös visszaeső, mert korábban, 2018 évben is testi sértés miatt volt végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélve.

A törvény értelmében a különös visszaesőkre súlyosabb büntetés kiszabása indokolt, ezért az ügyészi indítvány is hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását javasolta a bíróságnak – olvasható a főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában