vádemelés

2020.03.28. 11:30

Baltával ment haragosa házára egy földvári férfi

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy tiszaföldvári 41 éves férfivel szemben éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt — tudatta a megyei főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott Tiszaföldváron, 2019. augusztus 23-án az éjszakai órákban megjelent a sértett lakóházánál. A kaput berúgva, egy fejszével a kezében bejutott a sértett udvarára. A vádlott a baltával betörte a lakóház egyik ablakát és megrongálta a redőnyt is. A sértett azért, hogy megakadályozza a vádlott bejutását a házba egy nyújtófát vett a kezébe és kiment az udvarra, majd kétszer a vádlott fejére ütött.

Ezt követően az apósa segítségével sikerült a vádlott kezéből kicsavarni a baltát, aki rövid időre elmenekült a háztól, de nem sokkal később ismét megjelent a egy gereblyével. Ekkor a veranda ablakait törte be a vádlott, de hamarosan megérkeztek a rendőrök is, és a dühöngő férfit elfogták.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyház büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. Indítványt tettek arra az esetre is, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és a tárgyláshoz fűződő jogáról lemond. Ebben az esetben 3 év 6 hó fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást lát megalapozottnak az ügyészség — olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában