vádemelés

2020.04.14. 16:30

Egy rokkantkocsival közlekedő férfit kifosztottak Miklóson

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt két törökszentmiklósi férfi ellen kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt — tájékoztatott a megyei főügyészség.

A két vádlott 2020. január 10-én reggel Törökszentmiklóson megfigyelte, hogy egy rokkantkocsival közlekedő férfi egy pénzkiadó automatából pénzt vesz fel. A pénz megszerzése érdekében a férfiak követni kezdték őt. A sértett bement egy sörözőbe, ahová a vádlottak egyike követte. A vádlott a sértett mögé lépett és a sértett kabátjának zsebéből kiemelte annak pénztárcáját, majd azzal együtt elmenekült onnan — ismertette az eset részleteit Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A pénztárcában 47500 forint készpénz és egy bankkártya volt, melyek az eljárás során nem kerültek elő, az okozott kár nem térült meg. A sértett az amputált lába miatti mozgáskorlátozottsága okán a bűncselekményt megakadályozni nem tudta.

A vád szerint a vádlottak cselekményükkel kifosztás bűntettét és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségét követték el, melyet a cselekményben ténylegesen részt nem vevő vádlott bűnsegédként valósított meg.

A vádirat szerint a vádlottak egyike további bűncselekményt is elkövetett ugyancsak Törökszentmiklóson még 2019. december 30-án. Az egyik áruházban -a sértett hölgy figyelmetlenségét kihasználva-, a vádlott ellopta a sértett bevásárló kocsiban elhelyezett táskáját, melyben készpénz mellett több közokirat is volt.

A pénzt ezután kivette, az okiratokat a boltban hagyta. Ez utóbbiakat a bolt dolgozói találták meg és adtak át a sértettnek. Az elvitt 20000 forint nem térült meg.

Az ügyészség a korábban is büntetett és letartóztatásban lévő egyik vádlottal szemben a bíróságnak azt indítványozta, hogy -az előkészítő ülésen történő vádbeli cselekmény beismerése esetén- 3 évi szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki, míg a bűnsegédi magatartást tanúsító, szabadlábon védekező másik férfivel szemben 1 év 8 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki elrendelve pártfogó felügyeletét.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd első fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában