Agresszív viselkedés

2020.05.26. 19:00

Közlekedési konfliktushelyzetekhez ad tanácsokat megyénk rendőrsége

Közúti közlekedés során előfordul, hogy gépkocsivezetőként konfliktushelyzetbe kerülünk más járművezetőkkel. Napjaink egyik tapasztalható jelensége az agresszív vezetés, amit számtalan ok kiválthat (például: csúcsforgalom, sietség, másik gépjárművezető által elkövetett szabálytalanság, időjárási front).

Police.hu

Forrás: Police.hu

Az agresszió a közlekedők viselkedésében számos formában testet ölthet. A sofőrök esetenként mutogatással, villogással, dudálással, büntetőfékezéssel vagy leszorítással fejezik ki agresszivitásukat, ami szélsőséges esetben tettlegességig fajulhat – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Hogyan viselkedjünk, ha egy ilyen helyzetbe kerülünk?

  • Tegyük félre a büszkeségünket és ne vegyük fel a harcot!
  • Ha az agresszor előttünk van, lassítsunk le és hagyjuk elmenni! Ha mögöttünk van, ne fékezzünk, lehetőség szerint biztosítsuk neki a továbbhaladást.
  • Indokolt esetben álljunk félre és az autóban ülve értesítsük a rendőrséget.
  • Semmiképp ne szálljunk ki az autóból!
  • Ne hagyjuk, hogy az autónkban ülő utas beleavatkozzon a szituációba!
  • Mindannyiunk közös érdeke és felelőssége a biztonságos közúti közlekedés, ahol nincs helye az agresszív megnyilvánulásoknak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában