Jogerős

2020.07.17. 16:30

Fizikai munkára ítélték a Mezőtúron tanárukra támadó diákokat

Jogerősen lezárult annak két tinédzserkorú diáknak a büntető ügye, akik idén januárban egy mezőtúri középiskolában tartott tanórán inzultálták tanárnőjüket – adta hírül a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Mészáros Géza

A megállapított tényállás szerint a fiatalok óra közben felálltak a helyükről és odamentek a tanári asztalhoz. Egyikük fejelő mozdulatot tett a pedagógus felé, majd a vállánál megragadta a blúzát és a kézfejével az arca felé legyintett, anélkül, hogy hozzáért volna. Végül belerúgott a tanárnő székébe, míg a társa egy papírlappal többször meglegyintette a tanár fejét.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követ el – számos más eset mellett – az, aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályoz, ami alapesetben 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben március 2-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség, majd másnap, március 3-án bíróság elé állította a két büntetlen előéletű fiatalkorút. A Mezőtúri Járásbíróság még aznap ítéletet hozott. Társtettesként elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 160-160 óra közérdekű munkára ítélte a két fiatalt, akiknek fizikai munkát végezve kell ledolgozniuk büntetésüket.

A vádlottak és védőjük tudomásul vették az ítéletet. Az ügyész azonban mindkét vádlott vonatkozásában súlyosításért fellebbezett. A másodfokon a napokban eljárt Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában