BESENYSZÖG / SZOLNOK

2020.07.21. 19:00

Közérdekű munkára ítélték a családtagjait megkárosító fiatalt

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletében 200 óra közérdekű munkára súlyosította annak a huszonéves nőnek a büntetését, aki nagyanyjától, édesanyjától, nagynénjétől és unokatestvérétől összesen több mint egymillió forintot kért kölcsönt, de azt nem adta meg.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A fiatal nőnek már az összegek kölcsönkérésekor sem állt szándékában azok visszafizetése, és jövedelmi viszonyai sem tették volna ezt lehetővé. A büntetőperről a törvényszék sajtóosztálya számolt be. A Szolnoki Járásbíróság tavaly december 12-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű fiatalt többrendbeli csalás bűntette és egy rendbeli csalás vétsége miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte és 911 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség kevesellte a büntetést, és súlyosításért jelentett be fellebbezést. A vádlott tudomásul vette az ítéletet, védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a napokban másod fokon eljárt Szolnoki Törvényszék a kiszabott 120 óra közérdekű munka tartamát több mint másfélszeresére, 200 órára emelte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában