Bűncselekmények

2020.08.24. 14:00

Garázdaság és drogbirtoklás is a rovására írható egy túri férfinek

A Mezőtúri Járási Ügyészség indítványt tett egy 39 éves mezőtúri férfi letartóztatásának meghosszabbítására felfegyverkezve elkövetet garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. február közepén napi rendszerességgel garázda jellegű, személy elleni és vagyon elleni bűncselekményeket követett el.

Először 2020. február 11-én az éjjeli órákban az egyik mezőtúri pékség előtti szeméttárolót leakasztotta a helyéről, kiszórta belőle a szemetet, majd azt a pékség ablakának és ledes feliratának dobta. Ezt követően továbbment, és a közeli lakóház bejárati ajtajának az üvegébe rúgott, amely betört.

Ezen túlmenően a gyanúsított 2020. február közepén rendszeresen zaklatott több sértettet, volt olyan akinek becsületcsorbító SMS-eket írt, másokat megöléssel, bántalmazással fenyegetett, továbbá leverte az egyik benzinkút biztonsági kameráját, illetve ellopott egy kerékpárt.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. február 14-én 6.000.- forint értékben a házához ételt rendelt, azonban azt nem akarta kifizetni. Az ételfutár látva a gyanúsított három harci kutyáját, elmenekült. Kis idő elteltével megjelent az étterem tulajdonosa, hogy számon kérje a gyanúsítottat. A gyanúsított egy vascsővel a tulajdonos felé ütött, és megöléssel fenyegette. A sértett ennek hatására értesítette a rendőrséget. A gyanúsított az intézkedő rendőrt is szidalmazta, és megdobálta őt a ki nem fizetett étellel.

Az ámokfutót végül őrizetbe vették. A kutatás során a gyanúsított lakásán kábítószert találtak.

A Szolnok Járásbíróság nyomozási bírája 2020. február 22-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A napokban a Mezőtúri Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását, melyet a nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve 2020. október 22. napjáig meghosszabbított. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított fellebbezéssel élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában