SZOLNOK/SZAJOL

2020.08.13. 16:30

Megverte, megrugdosta a vonatkalauzt

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 31 éves vésztői férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt – adta hírül a megyei főügyészség.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott ez év április 28-án éjszaka a Budapest és Debrecen között közlekedő sebesvonaton utazott menetjegy nélkül. Szolnok és Szajol vasútállomás között az ellenőr kérte a menetjegyét, amelyet nem tudott átadni, ezért felszólította a vádlottat, hogy váltson menetjegyet a vonaton, ezt azonban a férfi visszautasította.

A jegyvizsgáló közölte a vádlottal, hogy ebben az esetben le kell szállnia a vonatról Szajolban. Erre a vádlott felháborodott és előbb a jegyvizsgáló lábába rúgott, majd ököllel több alkalommal arcon ütötte. A jegyvizsgáló a további bántalmazást úgy tudta megakadályozni, hogy a felbőszült férfit a földre rántotta, és segítséget kért a vonaton utazó vasúti biztonsági őrtől.

Az ügyészség büntetővégzés meghozatalával felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában