Bűncselekmény

2020.09.07. 07:00

Fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül egy körűi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy nagykörűi férfival szemben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vád szerint a férfi 2019 év tavaszát megelőzően ismeretlen személytől megvásárolt egy lőfegyvernek minősülő pisztolyt 3 db lőszernek minősülő tölténnyel együtt. A fegyvert és a lőszereket a férfi nagymamája nagykörűi házában tartotta, mindaddig, amíg a nyomozó hatóság azokat 2019. november 21-én le nem foglalta. A fegyver és a lőszer tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett.

A férfit korábban egy külföldi bíróság börtön büntetésre ítélte, ezért a vádbeli cselekményét visszaesőként követte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen, amennyiben a vádlott beismeri a vád szerinti bűncselekményt, ítélje 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és tiltsa el 3 évre a közügyek gyakorlásától, illetve zárja ki a vádlottat a feltételes szabadság kedvezményéből., a lefoglalt fegyvert és töltényeket pedig kobozza el.

Az ügyben a bírói döntést elsőfokon a Szolnoki Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában