vádemelés

2020.10.29. 19:00

Cipőbe rejtették a szolnoki rendőrök elől a kábítószert

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt hat férfi ellen, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vád szerint két szolnoki férfi 2020. február 6-a előtt mintegy 500 gramm új pszichoaktív anyagot szerzett meg, melyről megállapodtak, hogy anyagi haszon reményében eladják – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A két szolnoki férfi értékesítéséről egy szikszói férfi is tudomást szerzett, aki edelényi ismerősének ajánlotta őket, mint új pszichoaktív anyagot árusító személyeket. Az edelényi férfi 2020. február 6-án vádlott-társával Szolnokra utazott, hogy a két szolnoki férfitől új pszichoaktív anyagot vásároljon. A megbeszéltek alapján Szolnokon, egy parkolóban találkoztak az eladókkal, amikor is az edelényi férfi 60.000 forintért 41 gramm kristályos anyagot vett meg, mely anyag 4-CMC-t tartalmazott.

Az üzlet lebonyolítása után az edelényi férfiak a gépkocsival elindultak a parkolóból, amikor észlelték, hogy a szolnoki rendőrök megkülönböztető jelzést használva meg akarják őket állítani. A bódító hatású anyagot megvásárló vádlott ekkor kísérőjét kérte meg, hogy a cipőjébe dugja el az új pszichoaktív anyagot. A rendőrség az intézkedéskor a vádlott-társtól lefoglalta az elrejtett anyagot.

A két szolnoki eladó még ugyanezen a napon, az esti órákban, Szolnokon egy nagyáruház parkolójában egy másik személynek is értékesített több, mint 190 gramm kristályos anyagot, azonban ekkor a rendőrök tetten érték őket és az új pszichoaktív anyagot lefoglalták.

A szolnoki férfiakat az ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a többieket megszerzéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével illetve bűnpártolás vétségével vádolja.

A vádban az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak a bíróság előkészítő ülésén a vád szerinti bűncselekményt beismerik, a szolnoki férfiak esetében 2 év, illetve 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabjon ki a bíróság, és tiltsa el 3, illetve 2 évre őket a közügyek gyakorlásától.

Az edelényi vásárló esetében az ügyészi indítvány 1 év 4 hó végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, míg az információt adó bűnsegéd esetében az ügyészség 1 év börtönbüntetést indítványozott 2 év közügyektől eltiltással.

A bűnpártoló esetében az ügyészség 360.000 forint pénzbüntetés kiszabását kezdeményezte. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz döntést elsőfokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában