Videóval és galériával

2020.10.09. 14:00

Közlekedik a család vetélkedő megyei döntőjét rendezték Berényben

Több mint 70 család vett részt a vetélkedősorozat megyei döntőjén Jászberényben – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

police.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét. A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára. A rendőrség ezen a rendezvényen is hangsúlyozta a szülői példamutatás kiemelt szerepét és a család közösségnevelő erejét.

A versenyző családok szabadtéren, forgószínpad-szerűen hajtották végre a feladatokat. A Jászberényi Növény-és Állatkert területén összesen hetvenhárom család versengett. A KRESZ elméleti és elsősegélynyújtási tesztlapok kitöltése után részegszemüveges, kerékpáros közlekedési feladatokat oldottak meg. Az országos verseny fődíja egy Skoda személygépkocsi, ezért egy ilyen típusú autóba kellett csomagokat időre bepakolni. A felnőttek vezetéstechnikai tudásukat egy szabályossági versenyen, míg a gyermekek kerékpáros pályán mutatták meg ügyességüket.

A jó hangulatú versenyen az első helyezett a Fejes család (Jászberény), második a Dudás család (Szolnok), harmadik a Gorzás család (Kunhegyes) lett. A megmérettetés első helyezett családja képviseli megyénket a 2020. október 17-18. között Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben sorra kerülő országos döntőn.

Az iskolák közötti versenyben a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóit 31 család képviselte a rendezvényen. A közlekedésbiztonsági verseny valamennyi résztvevő családja ajándékot vehetett át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában