ügyészségi hírek

2020.11.26. 09:32

Letartóztatásban marad a Szolnokon elítélt, gyermekét molesztáló férfi

A férfit korábban 14 év szabadságvesztésre ítélte a Szolnoki Törvényszék.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében arról számolt be, hogy indítványukkal egyezően fenntartotta a Szegedi Ítélőtábla annak a terheltnek a letartóztatását, akit korábban a Szolnoki Törvényszék szexuális erőszak bűntette, szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 14 év szabadságvesztésre ítélt.

Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a vádlott 2017. február és 2017. december közötti időszakban rendszeresen szexuálisan zaklatta az akkor 11-12 éves lányát, továbbá több alkalommal bántalmazta nemcsak őt, hanem a nála két évvel idősebb fiúgyermekét is. A vádlott tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezen túl a vádlott büntetett előéletére, valamint a bűncselekmények huzamosabb időn keresztül történő elkövetésére figyelemmel, tartani lehet attól is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények indokolták a vádlott letartóztatásának fenntartását.

A törvényszék ítélete ellen bejelentett védelmi fellebbezésekre tekintettel a vádlott büntetőjogi felelősségének kérdésében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában