TISZASZENTIMRE

2020.11.05. 16:30

Megvádolták az anyukát: nem fogta a hintát, meghalt egy kislány

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy tiszaszentimrei anyával szemben, gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt – tájékoztatott a főügyészség sajtóosztálya.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Ez év július 16-án délután, Tiszaszentimrén, két, rokon kislány hintázni szeretett volna. Megkérték egyikük anyukáját, hogy az udvaron felállított hintát tartva segítsen nekik játszani. A nő ezúttal is – a szokásos módon – a talajhoz nem rögzített hintát megfogta és a felborulás megakadályozása érdekében a hinta állványát megtartotta. A kislányok hintázni kezdtek.

A nő egy idő után elengedte a játékszert, mert a néhány lépés távolságra lévő telefonjáért indult, hogy megnézze, mennyi az idő. A hinta ekkor felborult és az abból kieső gyermek mellkasára zuhant. A négy esztendős kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a nő azonnali segítsége és a gyors, szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. A másik kislány az ellenkező oldalra esett ki, ezért ő nem sérült meg. A vád szerint a hinta szerkezete nem volt rögzítve, a vádlott pedig nem tartotta meg az instabil hintát, ezért következhetett be a baleset.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Az ügyészség indítványozta, hogy a törvényszék a nővel szemben, tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék hoz majd első fokon bírói döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában