Rablás

2020.12.15. 09:53

Az idős férfi a járókeretével fegyverezte le a kunszenti betörőt

Egy kunszentmártoni nő kenyérvágókéssel fenyegetett egy Mezőtúron élő házaspárt, miközben megpróbálta kirabolni őket.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Mezőtúri Járási Ügyészség indítványt tett a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírójánál egy 29 éves kunszentmártoni nő letartóztatására rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt. Az ügyről dr. Varga Árpád főügyész tájékoztatta hírportálunkat.

Az ügyészség indítványa szerint a nő ez év december 12-én hajnalban, Mezőtúron bemászott a kerítésen át egy idős házaspár családi házának udvarára. A behatoló megbotlott a kerti szerszámokban, a zajra pedig felébredt a 81 éves, járókerettel közlekedő férj és 64 éves felesége. Az asszony a bejárati ajtóhoz sietett. Eközben az elkövető beverte a bejárati ajtó üvegét egy kerékkulccsal, majd benyúlt az ablakkereten, és kinyitotta az ajtót a zárban hagyott kulccsal. A feleség az ajtó elé tette a lábát, de a támadó félretolta őt és bement a ház konyhájába.

Miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli a háziakat, értékek után kutatva kiborogatta, szétdobálta a konyhaszekrény fiókjainak tartalmát. A feleség bemenekült férjéhez a hálószobába és mobiltelefonon értesítette a rendőrséget. Miután a behatoló átkutatta a konyhát, magához vett egy kenyérvágókést és berontott a hálószobába. Annak átkutatása közben folyamatosan azzal fenyegette az idős házaspárt, hogy kioltja az életüket. A férj váratlanul szembeszállt az elkövetővel és a járókeretével kiütötte a támadó kezéből a kést. Ebben a pillanatban érkeztek a helyszínre a rendőrök, akik elfogták az elkövetőt.

Az ügyészi indítvánnyal megegyezően a Szolnoki Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelte a nő letartóztatását, bár ez a végzés a gyanúsított és védője által bejelentett fellebbezés folytán még nem végleges.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában