Elismerés

2020.12.17. 10:27

Hősiesen oltotta egy testvérpár a felcsapó lángokat Fegyverneken

Az idén utoljára ítéltek oda elismeréseket a beavatkozások során kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak, illetve 2020-ban szintén utoljára vehetnek át miniszteri, főigazgatói ajándéktárgyat azok, akik szolgálatuk kerek évfordulóját ünneplik a katasztrófavédelemnél, vagy betöltötték a hatvanadik, ötvenedik évüket.

Katasztrófavédelem

Fotó: Dávid Evelin tűzoltó hadnagy

A decemberi átadás is az elmúlt hónapokban megszokott módon, az érintettek szolgálati helyén történt meg – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

November 24-én egy fegyverneki család házban tűz keletkezett. A lakóépület és a vele egybeépített melléképület tetőszerkezete alól sűrű füst áramlott ki. A szomszéd házban élő nő értesítette a településen élő, Szolnokon hivatásos tűzoltóként szolgáló – épp szabadnapjukat töltő – fiait, akik a helyszínre siettek.

Fotó: Dávid Evelin tűzoltó hadnagy

Egyikük szakszerűen felderítette, megkereste a tűz keletkezési helyét, majd együttes erővel a kerti csapról vödörrel hordták a tűz oltásához szükséges vizet. A lángok eloltása után megkezdték az éghető anyag eltávolítását a padlásról. A tüzet a hivatásos egységek kiérkezése előtt eloltották.

Hősies helytállásuk elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismerésben részesítette Tukarcs Zoltán tűzoltó zászlóst, különlegesszer-kezelőt és Tukarcs Attila tűzoltó főtörzsőrmestert, beosztott tűzoltót.

Hatvanadik születésnapja alkalmából a főigazgató ajándéktárgy elismerésben részesítette Juhász Sándor tűzoltó századost, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere ötvenedik születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Nagy Attila tűzoltó alezredesnek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában