vádemelés

2020.12.11. 14:36

Mindent elloptak az albérlők egy kunhegyesi lakásból

A Karcagi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 32 éves nővel és azonos korú élettársával szemben, akik kunhegyesi albérletükből való kiköltözésükkor a tulajdonos összes mozdítható, leszerelhető berendezési és lakásfelszerelési vagyontárgyát ellopták.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a nő és élettársa 2019 novemberében albérlőként költözött be a sértett kunhegyesi bútorozott, összkomfortos lakásába. A vádlottak beköltözésükkor megígérték a sértettnek, hogy minden hónapban megfizetik a kölcsönösen kialkudott 60 000 forint albérleti díjat, azonban nem tartották szavukat, nem fizettek. Ezért a lakás tulajdonosa kiköltözésre szólította fel albérlőit.

A nő és élettársa a sértett előzetes értesítése nélkül, 2020. március 29-én ki is költözött az albérletből, azonban magukkal vittek a lakásból szinte mindent, amit csak lehetett. Így felpakolták és elszállították a szoba-, fürdőszoba- és konyhabútorokat, beltéri ajtókat, felszedték a laminált padlót, a padlószőnyeget, de leszerelték és ellopták a csaptelepeket, a villanykapcsolókat és még az izzókat is.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A vádlottak a sértettnek 740 500 forint kárt okoztak, amit nem térítettek meg. A járási ügyészség a nővel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabását, míg büntetett előéletű élettársával szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyben első fokon a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában