Frissítve

2021.01.25. 15:28

Illegális bevándorlók menekültek Rákóczifalvánál

Az lhsn.hu információi szerint illegális bevándorlókat fogtak Rákóczifalván hétfőn délelőtt.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

FRISS – 9:26:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség tevékenységirányítási központjába, miszerint egy műtrágyát szállító teherautó érkezett Rákóczifalvára január 25-én a reggeli órákban.

A járműből négy személy ugrott ki és gyalogosan elmenekültek. A helyszínre kiérkező rendőrök két határsértő fiatalembert ellenőriztek, akik az úttest szélén gyalogoltak.

A rendőrök rövid időn belül feltartóztattak egy Szolnokra tartó helyközi járatos autóbuszt, melyen a másik két határsértő utazott.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem itt tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. Valamennyiüket előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd visszakísérték őket Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre.

A rendőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a szóban forgó járművet egy bolgár állampolgár vezette, aki Románia felől, Nagylaknál lépte át a magyar határt. A teherautó rakterének külső jobb oldalán felragasztott plombát ismeretlen helyszínen, ismeretlen személy átvágta.

Fotó: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt rendelt el eljárást.

Korábban írtuk:

Az lhsn.hu információi szerint illegális bevándorlók menekültek el arról a teherautóról, amelyet hétfőn délelőtt kezdtek el lepakolni egy rákóczifalvai telephelyen az ott dolgozó munkások. Egy névtelenségét kérő szemtanútól úgy tudják, hogy migránsok többen is voltak, közülük ketten a főút felé szaladtak, ketten pedig egy földúton menekültek.

A menekülő migránsok légi-felderítéséhez az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis két kisebb helikopterének is segítségét kérte a rendőrség – értesült az Ihsn.hu. A katonai helikopterek – információik szerint egy H145M és egy AS-350B – rövid ideig a helyszín felett köröztek, végül a szemtanúk elmondása szerint két embert a főút mellett, egyet pedig Rákóczifalva beleterültén elfogtak a rendőrök.

Rövid időn belül ez már a második alkalom, hogy illegális bevándorlókat találtak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Legutóbb a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei igazoltattak egy teherautót vezető 28 éves budapesti férfit és egy mellette utazó 25 éves, szintén budapesti nőt a csépai elágazásnál. A teherautóban hat, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában