Fontos eszköz

2021.01.03. 20:00

Megyénk rendőrei is használják a drónokat

A drón napjaink egy olyan újdonsága, amelynek technikai paraméterei révén nagyon széles a felhasználhatósága.

Czakó Nóra

A tavaszi kijárási korlátozás idején például Szolnokon drónokkal fi gyelték a közterületeket

Fotó: Mészáros János

A földről irányítható játékszerű eszköz megfelelő kiegészítésekkel a hatóságok számára is meghatározó segítséget jelent. A szerkezetben egyesített repüléstechnika és a kifinomult optikai rendszerek együttes jelenléte sok új lehetőséget rejt magában.

A tavaszi kijárási korlátozás idején például Szolnokon drónokkal figyelték a közterületeket
Fotó: Mészáros János

Rendőrségi tekintetben is sokrétű az eszköz felhasználhatósága, ezáltal szükség szerint eltérő szakterületeken vethető be az adott körülmények figyelembe vétele mellett. A hivatásos drónpilóták pedig képzést és vizsgát követően vehetik birtokba a különleges adottságokkal rendelkező segítőiket – tudtuk meg Bálint F. Leventétől, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

– Megyénkben elsősorban közrendvédelmi feladatokat támogató biztosítási események ellátására, valamint csapatszolgálati feladatok végrehajtására használják a drónokat – fejtette ki a sajtóreferens.

– Ugyanakkor nem ritka, hogy eltűnt személyek kutatása során nyújt hatékony segítséget. Tömeg- és sportrendezvények esetében is hasznos eszköznek bizonyul, illetve az idegenforgalmi szezonban a Tisza és a Tisza-tó vízirendészeti ellenőrzésének hatékonyságát tekintve is kiemelt fontossággal bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában