vádemelés

2021.02.23. 13:44

Kerti törpét és növényeket lopott egy tiszaföldvári testvérpár

Egy tiszaföldvári testvérpár több udvarba is betört, ahonnan kerti növényeket, kaktuszokat, leandereket és volt, hogy kerti törpét is loptak.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy nyíradonyi, de Tiszaföldváron élő testvérpár ellen üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Zsilka László a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 20 éves vádlott 2020. június elejétől 2020. augusztus végéig több tiszaföldvári kertbe ment be, ahonnan kifejezetten kerti növényeket, leandereket, kaktuszokat, selyemakác csemetét, illetve kerti díszítő elemeket, szolárlámpákat tulajdonított el.

Az egyik helyről még egy körülbelül 70 cm nagyságú kerti törpét is ellopott.

Fotó: police.hu

Az idősebb vádlottat az ügyészség 7 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja. Testvére, a 19 éves vádlott kizárólag egy bűncselekmény elkövetésében vett részt, akkor egy tiszaföldvári házból zenedobozt tulajdonítottak el.

Az ügyészség az idősebb vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést és vagyonelkobzást indítványozott, míg testvérével szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt. A büntetőügy a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában