Galériával

2021.03.08. 14:04

Ittasan gyilkolhatott a tiszavárkonyi nő

Gyilkosság történt Tiszavárkonyban szombaton este. Az ott élők teljesen megdöbbentek, és értetlenül állnak az eset előtt, hiszen a csendes kis faluban nem történt még ilyen. Egy asszony szóváltást követően egy késsel többször megszúrta élettársát, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A negyvenhárom éves nő beismerő vallomást tett.

Munkatársainktól

Tiszavárkonyi gyilkosság helyszíne illusztráció fotók.

Fotó: Nagy Balazs

Semmi mozgást nem láttunk az Endre király úti családi ház portáján hétfőn délelőtt, csak egy macska bújt át a kerítés alatt. Az egyik ablak redőnye teljesen leeresztve, a másik alatt pedig egy már leégett mécses árválkodott. Itt történt a tragédia szombaton este.

Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hírportálunknak elmondta, hogy a nyomozás adatai szerint egy negyvenhárom éves asszony egy tiszavárkonyi családi házban szóváltást követően egy késsel többször megszúrta élettársát, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhalálozott. A rendőrök a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az asszony beismerő vallomást tett. A nyomozók a nő őrizetbe vételéről határoztak, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a tiszavárkonyi nő ellen.

– A rendőrség tájékoztatott telefonon a történtekről – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Hegedűs István polgármester.

– Családi veszekedés során ittas állapotban a nő kétszer megszúrta élettársát a nyakán, kétszer pedig a mellkasán, aminek következtében a férfi meghalt. Arról nem hallottam, hogy korábban tettlegességre került volna sor közöttük, de egyéb okokból már a családsegítő látókörébe kerültek – tette hozzá.

– Kilenc óra körül hallottuk, hogy mentő érkezik az utcába, de ilyen korábban is előfordult már, hiszen az említett házban élő férfi tartósan beteg – idézte fel a szombat este történteket egy, az utcában lakó nő.

– Olyan tizenöt perccel később azonban megérkeztek a rendőrök is, körülbelül tizenöten. Akkor már gondoltuk, hogy nagy lehet a baj. Elkezdték kihallgatni a házban tartózkodókat, és akkor tudtuk meg, hogy késelés történt.

A mentők próbálták megmenteni a férfi életét, de sajnos nem sikerült, elvérzett.

– A rendőrök a gyilkos fegyvert is keresték, de nem tudom, végül megtalálták-e. Egész éjszaka tartott a helyszínelés, lezárták az utcát, a szomszédoktól megkérdezték, mit láttak, mit hallottak, minket is kihallgattak. Úgy tudom, négyen tartózkodtak a házban, de nem tudom, hogy mindannyian ott laktak-e, mert nem voltunk velük közeli kapcsolatban. A veszekedések viszont gyakoriak voltak náluk...

– Egészen megdöbbentem – fűzte hozzá egy arra kerékpározó asszony.

– Ilyen még nem történt ebben a faluban. Ez egy csendes település, a városból költöznek ki ide az emberek. Az asszony várkonyi, így ismerem, többször is láttam őket az utcán sétálni.

Akármilyen körülmények között is éltek, mindig rendezettek voltak.

– Nem tudom, mi válthatta ki a nőből, hogy ilyet tegyen. Mindkettőjüket sajnálom…

– Fél tízkor hallottuk, hogy jön egy rohammentő, de nem ment el, ebből tudtuk, hogy valami katasztrófa történhetett az utcában – mondta egy férfi, aki épp a közelben található kisboltból lépett ki.

– Most tudtam meg az eladóktól, hogy mi történt. A férfi egy jóvágású, negyvenegy éves ember volt, a nő pedig egy jól szituált hölgy. Nem látszódott rajtuk, hogy elzüllöttek volna, de azt hallottam, hogy gyakran ittak, és sokat is veszekedtek. Mindketten jóravalók lettek volna, ha nincs az alkohol, ami azért ki tudja vetkőztetni magukból az embereket – mondta a férfi, aki azt hallotta, hogy a nő elment az édesanyjához az eset után, és amikor elmondta neki, mit tett, az édesanyja értesítette a rendőrséget.

Egy szintén a boltba igyekvő nő elárulta, nagyon megviselte az eset, hiszen ismerte a fiatalembert, aki normális volt. Egy másik arra járó pedig azt mondta, nagyon udvarias volt, nem érdemelte meg, hogy így végezze. Egy arra kerékpározó férfit is megrázott az eset, mint mondta, hihetetlen, hogy ilyen történt a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában