Bűntett

2021.03.08. 12:36

Befogta áldozata száját a kisúji férfi, miközben ki akarta rabolni

A férfi a hálószobában az ágyra lökte és befogta az ott tartózkodó hölgy száját.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Karcagi Járási Ügyészség indítványt tett egy 29 éves kisújszállási férfi letartóztatására rablási kísérlet miatt – tájékoztatott a megyei főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi március 1-jén éjszaka, besurrant egy idős hölgy kisújszállási házába, és ott értékek után kutatott. A férfi be akart menni a hálószobába is, de annak ajtaja kulcsra volt zárva. A férfi bekopogott. Erre a sértett kinyitotta hálószobája ajtaját, mert azt hitte, hogy a szomszéd szobában tartózkodó unokája kopogtatott be hozzá.

A férfi berontott a szobába, az ágyra lökte a sértettet, és egyik kezével befogta a segítségért kiáltozó nő száját és orrát.

Közben a másik kezében tartott zseblámpával körbe pásztázta a sötét szobát, értékesebb vagyontárgyakat keresve. Majd amint felmérte, hogy nincs a szobában olyan értéktárgy, amit érdemes lenne elvinnie, elengedte a sértettet és kimenekült a házból.

A sértettnek az őt ért bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.

Az ügyészség azért indítványozta a többszörösen büntetett férfi letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne, és ezzel kivonná magát a felelősségre vonás alól, továbbá a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, valamint tartani kell attól is, hogy letartóztatása nélkül újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett az ügyészség indítványával, letartóztatta a férfit. A gyanúsított és védője fellebbezett a végzés ellen, ezért a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék dönt véglegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában