vádemelés

2021.04.08. 10:06

Az utasváróban ragadt egy apáti férfi, megpróbálta betörni az üvegajtót

A férfi még 2020. július 17-én ragadt a jászberényi buszpályaudvar utasvárójában. Mivel nem tudott kijutni a váróból, ezért betörte a bejárati ajtó üvegét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy 65 éves Jászapáti lakhelyű férfi ellen rongálás vétsége és más bűncselekmény miatt.

A férfi 2020. július 17-én Jászberényben, a Petőfi úti buszpályaudvar utasvárójában, 22 óra 30 perc körül arra eszmélt, hogy véletlenül bezárták oda – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Amikor felismerte, hogy nem tud kimenni, elhatározta, hogy kitöri a váró kétszárnyú üvegezett bejárati ajtajának üvegtábláját, s a kereten átbújva fog kijutni a váróból. Ezért az ajtóhoz húzta az egyik padot, s többször nekilökte annak. Miután nem járt sikerrel, letette a padot, és ököllel verte tovább az üveget, sőt bele is fejelt abba.

A férfi a padot és a váróterem ajtaját is megrongálta, 255.000 forint kárt okozott, de nem sikerült kijutnia az épületből.

A történtekről telefonon kapott értesítést az autóbusztelephely vezetője és biztonsági szolgálata, akik a helyszínre siettek és kiengedték a bent rekedt férfit.

A járási ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a vádlottal szemben, s kötelezze őt az általa okozott kár megfizetésére. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában