jogerős

2021.04.07. 10:14

Tizennégy évre ítélték a kislányát molesztáló árokszállási férfit

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletében kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta a leánygyermekét.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék ítéletében kiszabott büntetést annak a férfinak az ügyében, aki hónapokon keresztül szexuálisan molesztálta a leánygyermekét. Az ügyről dr. Szilágyi Lajos, a Szegedi Fellebviteli Főügyészség főügyésze tájékoztatta hírportálunkat.

A Szolnoki Törvényszék a terheltet szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 14 év szabadságvesztésre ítélte, továbbá megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát az ügyben sértettként szereplő kiskorú gyermekei vonatkozásában. Az immár jogerős elsőfokú ítélet szerint a férfi 2017 februárjától decemberéig, Jászárokszálláson, ittas állapotban, rendszeresen szexuálisan zaklatta saját, 12 éves leánygyermekét.

Ezen túlmenően a vádlott alkalmanként a kislányát és annak két évvel idősebb fiútestvérét is bántalmazta és folyamatosan elhanyagolta a gondozásukat. Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és védője részben felmentés, részben enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla, osztva a fellebbviteli főügyészség álláspontját, megalapozottnak tartotta az elsőfokú bíróság ítéletét, és a szabadságvesztés tartamát arányosnak ítélve nem tartotta indokoltnak annak enyhítését sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában