Szolnok

2021.05.10. 14:09

Czifra Zsolt is teljesítette a negyvenemeletes lépcsőfutó versenyt

A három elszánt tűzoltó Pécs ikonikus épületét, a Mecsek hegycsúcsán épült TV-tornyot „mászta meg”.

Szoljon.hu

Czifra Zsolt az Év Vonulós Tűzoltója elismeréssel és a versenyeken nyert kupákkal, érmékkel

Fotó: Mészáros János

Május 8-án, szombaton rendezték volna a Berlin Firefighter Stairrun lépcsőfutó versenyt, de a járványhelyzet miatt végül törölték a rendezvényt – tájékoztatott közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A futni vágyók azonban nem maradtak lépcsőzés nélkül, hiszen a német szervezők virtuális formában mégis lebonyolították a versenyt.

A cél így is az eredeti helyszín, a berlini Park Inn 40 emeletének, vagy a 120 méter szintmagasság megtétele volt. Ezt lehetett egyszerre, de akár részletekben is teljesíteni. Pécs ikonikus épülete, a Mecsek hegycsúcsán épült TV-torony tökéletes helyszín volt a kihívás teljesítésére, így három tűzoltó neki is vágott a nem mindennapi feladatnak.

Az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy, a szolnoki hivatásosoktól Czifra Zsolt tűzoltó őrmester és a III. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Molnár Máté tűzoltó százados gondolta úgy, hogy teljesíti a lépcsőfutó versenyt.

A tűzoltóknak a 75 méter magasságig nyúló lépcsősort csaknem kétszer kellett megmászniuk, hogy teljesítsék az embert próbáló kihívást. A tűzoltók a verseny szabályai szerint teljes védőfelszerelésben, légzőpalackkal és párban futották le a versenyt, így Czifra Zsolt kétszer is megtette a negyven emeletnyi magasságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában