letartóztatás

2021.05.27. 11:45

Szatírt fogtak Jászberényben

A férfi több nőt is zaklatott Jászberényben.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványozta egy 38 éves jászapáti lakhelyű férfi letartóztatását szeméremsértés vétsége miatt. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség számolt be hírportálunknak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi május 15-én délután, a jászberényi piactéren álló dohánybolt közelében ittasan odalépett egy nőhöz és kért tőle egy szál cigarettát. Miközben a férfi a sértetthez beszélt, a saját nemi szervét markolászta a nadrágján keresztül. A nő ezt észlelve igyekezett távozni, azonban a férfi utána ment, és úgy követte a közeli élelmiszerboltig, hogy közben nadrágja sliccét lehúzta, és nemi szervét mutogatta.

A férfi ugyanezen a napon a kora esti órákban, a piactéren kiszemelt magának egy másik, gyalogosan arra haladó nőt is. A nyomába szegődött, és az egyre sietősebben lépdelő nőt egészen a lakásáig kísérte. Eközben nadrágján keresztül a nemi szervét markolászta, a rémült nőhöz intézett obszcén kifejezések, kéretlen szexuális ajánlatok kíséretében. Vélhetően ez volt az az eset, melyről korábban hírportálunkon beszámoltunk.

A járási ügyészség azért indítványozta a korábban már szexuális bűncselekmény miatt büntetett gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezése miatt a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában