Jászladány

2021.05.18. 10:52

Letartóztatásban marad a konfliktust késsel rendezni kívánó férfi

A jászladányi férfi egy dulakodás után szúrta mellbe az ellenlábad család egy tagját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatát egy 30 éves jászladányi férfi ügyében, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolnak – tájékoztatott a Szegedi Fellebviteli Főügyészség.

A vád szerint a férfi családja és egy másik helyi család között az elmúlt év elejére haragos viszony alakult ki. Az egymásra megorrolás 2020 egyik februári napján véres csetepatévá alakult Jászladányban. A vádlott férfi és családtagjai húsklopfolóval, szerszámnyelekkel és sörösüvegekkel vonultak a „szomszéd várhoz”, ahol verekedés alakult ki.

A ribillió közepette a vádlott többször megszúrta egyik ellenlábasát, aki ennek következtében közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett. A megszúrt személy halálát az időben nyújtott gyors és szakszerű orvosi ellátás hárította el. A vádlott letartóztatását a törvényszék a vádemelést követően fenntartotta, amely ellen a terhelt fellebbezéssel élt.

A letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű vádlott és családtagjai büntetőjogi felelőssége tárgyában a Szolnoki Törvényszéken folytatódik a bizonyítási eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában