három napos ellenőrzés

2021.05.17. 17:02

Zebra terv: több mint száz esetben intézkedtek a jászkunsági rendőrök

Nem csak a gyalogosokat, hanem az átkelőhelyeket megközelítő sofőröket is figyelték.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága május 11-13. között meghirdette a Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési ellenőrzést, melynek során a hangsúlyt a gyalogosok biztonságára helyezték. Az akcióban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő valamennyi rendőrkapitányság részt vett.

A civil ruhás rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környezetében ellenőriztek. Nem csak a gyalogosokat, hanem az átkelőhelyeket megközelítő sofőröket is figyelték.

Mint azt a megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a 3 nap során összesen 56 autóvezetővel és 51 gyalogossal szemben intézkedtek. A rendőrök a kisebb fokú szabálytalanságok miatt a gyalogosokat túlnyomó részt figyelmeztették, azonban 11 esetben szabálysértési bírságot szabtak ki, míg 1 esetben feljelentéssel éltek.

A járművezetők által elkövetett szabályszegések kapcsán 28 szabálysértési és 19 közigazgatási bírságot szabtak ki, 1 esetben feljelentéssel éltek, továbbá 8 járművezetőt figyelmeztetésben részesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában