vádemelés

2021.06.08. 15:30

Gyorsan hajtott, halálos balesetet okozott egy csépai férfi

A 20 éves csépai férfi még 2020. augusztus 22-én sodródott le autójával az útról, majd csapódott neki egy útmenti fának.

Mészáros Géza

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy csépai férfi ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A vádirat szerint a 20 éves férfi 2020. augusztus 22-én kora este, Csépa lakott területén kívül, a 4511-es számú úton, Tiszasas irányából haladt autóval Csépa felé – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Mellette, az anyósülésen utazott a gépkocsi tulajdonosa (sértett).

A férfi az erősen kopott, téli gumiabroncsokkal felszerelt autóval 112-124 kilométer per óra sebességgel hajtott, majd egy enyhén jobbra ívelő kanyart próbált bevenni, amikor eltúlzott sebessége miatt a gépkocsi áttért a szemközti forgalmi sávba, keresztbe fordulva lesodródott az úttestről és nekicsapódott egy útmenti fának.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ütközés erejétől a személygépkocsi kettészakadva, az útárokban állt meg.

A férfi melletti ülésen biztonsági öv nélkül utazó sértett az ütközés következtében elszenvedett sérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A gépkocsit vezető férfinek – akinek a cselekmény idején nem volt vezetői engedélye – 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek. A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság fogházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben, s tiltsa el őt a közúti járművezetéstől. Az ügyben első fokon a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában