Rendőrség

2021.07.23. 11:28

Négy megyei bűnöző is szerepel a körözési toplistán

Rendszeresen frissíti a rendőrség a police.hu-n található körözési toplistát, melyen az ország ötven legkeresettebb bűnözője szerepel. Jelenleg négy megyei születésű elkövető is megtalálható ezen a listán, és közülük kettőre nyomravezetői díjat is kitűzött a rendőrség.

Czakó Nóra

Forrás: Police.hu

Két és fél évvel ezelőtt indult újra a police.hu-n az országos körözési toplista, és azóta a szolnoki születésű Török Zsoltnak bérelt helye van rajta, miközben más megyei bűnözők kicserélődtek. A jelenleg 48 éves férfit csalás, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt körözik már öt esztendeje.

Török Zsolt
Fotó: police.hu

Török Zsolt ellen a Kecskeméti Törvényszék és a Nyíregyházi Járásbíróság rendelt el európai és nemzetközi elfogatóparancsot. Emellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, a Tatabányai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának és a NAV Észak-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságának elfogatóparancsa alapján is körözik.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen helyen tartózkodik, ezért tavaly áprilisban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó kétszázezer forint nyomravezetői díjat is kitűzött. Ez az összeg annak fizethető ki, aki Török Zsolt felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgál, ami az elfogását eredményezi. A férfit egyébként pár évvel ezelőtt még az Interpol is körözte.

Idén június 22-én a tiszaföldvári születésű Gé­czi Péter elfogása érdekében is nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség, melynek összege százezer forint. Az országos körözési toplistán is szereplő 42 éves férfit a Szolnoki Rendőrkapitányság keresi a Szolnoki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportjának elfogatóparancsa alapján.

Géczi Péter
Fotó: police.hu

A férfit a bíróság kifosztás és más bűncselekmények elkövetése miatt három év szabadságvesztéssel büntette, majd lopás miatt jogerősen ugyancsak három év börtönre ítélte. Mivel Géczi Péter szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg, ezért vele szemben 2019. június 4-én újabb elfogatóparancsot adtak ki.

A szolnoki születésű Nóbik Gyula is felkerült a toplistára, akit szintén azért köröznek már 2016 óta, mert nem vonult be a börtönbe. A 36 éves férfi lopás és rablás miatt került a rendőrség látókörébe.

Az ötven legkeresettebb bűnöző között szerepel a szintén szolnoki születésű Petrényi László is. A 46 esztendős férfit szabadságvesztés letöltése, továbbá több lopás megalapozott gyanúja miatt keresik már négy éve, de a testi sértés is szerepel a bűnei között.

Nóbik Gyula
Fotó: police.hu

Az országos körözési toplistán szereplő ötven személyről egyébként elmondható, hogy közülük csupán négy nő. A legtöbb bűnözőt csalás, rablás, lopás, kábítószer-kereskedelem és költségvetési csalás miatt keresik, egyiküket azonban emberölés miatt. Tíz személy fotója mellett található felkiáltójel, ami azt jelenti, hogy különösen veszélyes, hatan pedig fegyveresek. Hat elkövető elfogása érdekében nyomravezetői díjat is kitűztek, köztük egy egymillió forintosat is.

Petrényi László
Fotó: police.hu

Név nélkül is tehetnek bejelentést

A két és fél évvel ezelőtt megújult körözési toplista felületén online is lehet bejelentést tenni. A körözési adatlapok „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gombjára kattintva jelenik meg a bejelentő űrlap. Négy adatot lehet megadni: név, cím, telefonszám, bejelentés, de csak az utóbbi mezőt kötelező kitölteni, így akár név nélkül is megtehetjük a bejelentést. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata azonban felhívta a figyelmet, hogy a rendőrség munkáját nagyban előrelendítheti, ha megadjuk a nevünket, e-mail-címünket vagy telefonszámunkat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében.

Az egyes körözéseket megnyitva az adatlapok pár kattintással meg is oszthatóak a Facebookon vagy a Twitteren, ami ugyancsak segíti a rendőrség munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában