Galériával

2021.07.09. 12:30

Tűzoltótábort szerveztek gyerekeknek Rákóczifalván

Idén nem csak helyi gyerekek vesznek részt a programban.

Szoljon.hu

Ezen a héten, immár második alkalommal tartja meg tűzoltótáborát a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány Rákóczifalván. Ebben az évben nem csak helybéliek vesznek részt az egyhetes programban, hiszen a város romániai testvértelepüléséről, Szalacsról is fogadtak gyermekeket – olvasható a jasz.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A közel harminc résztvevő számára gazdag programkínálattal készült csütörtökön az Országos és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság és a túrkevei Mentő és Tűzoltó Egyesület.

A gyermekek légzőkészüléket öltve léphettek be a füstsátorba, megtapasztalva, hogy a tűzoltóknak éles helyzetben mennyire nehéz tájékozódni egy füsttel teli épületben. Emellett a virtuális valóság segítségével egy lakástűz kellős közepén találhatták magukat, de a kicsiket kockapuzzle, vízsugárral való célba lövés és tűzvédelmi teszt is várta.

A gyermekek végül az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szerencsekerekén pörgethették ki saját nyereményüket. A táborlakók versenyeztek is egymással: a feladatokat csapatba szerveződve, időre is végrehajtották.

A túrkevei önkéntesek a tavaly is nagy sikert aratott quadjukat hozták el a táborba, mellyel bárkit szívesen elvittek egy-két körre, aki bátorságot érzett hozzá.

A szervezők erre a napra elhívták Magyarország legfiatalabb tűzoltóját, Mátyás Viktort is, aki ugyan még csak tíz éves, de már öt éve önkéntes tűzoltó Székesfehérváron és Sárszentmihályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában