kék hírek

2021.09.10. 13:30

Ittasan okozott baleset Kisújszálláson, majd elszaladt a helyszínről

A balesethez kiérkező járőr a férfit az egyik utcában utolérte, akkor derült ki, hogy ivott.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Karcagi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy kisújszállási férfi ellen – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A 27 éves férfi Kisújszállás belterületén közlekedett autóval június 8-án 19 óra 40 perckor. Haladása során a Téglagyári út és a Deák Ferenc út kereszteződésénél kihelyezett elsőbbségadás kötelező közúti jelző tábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő autónak és összeütköztek. A vétlen autó az árokba, az okozó egy villanyoszlopnak csapódott. A baleset következtében mindkét sofőr könnyű sérülést szenvedett.

Az ütközést követően a balesetet okozó férfi kiugrott az autóból, nem nyújtott segítséget a sértettnek, illetve segítséget sem hívott, hanem elszaladt. A balesethez kiérkező járőr a férfit a Kórház úton utolérte, ellenőrizte, és az alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménye alapján megállapította, hogy a sofőr úgy ült volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Az intézkedő rendőr megállapította továbbá, hogy a jogsértő sofőr eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét.

Az egyik autó a villanyoszlopnak csapódott
Fotó: police.hu

A karcagi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában