orvhalász

2021.09.02. 17:58

Tiltott módszerrel fogott halat egy fiatal férfi Tiszadob külterületén

Szereti a halat, de nincs horgászengedélye, ezért tiltott módszerhez folyamodott a tiszadobi férfi.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint egy helyi lakos augusztus 31-én a kora reggeli órákban Tiszadob külterületén a Tisza folyó árterületén található kubikgödrökben úgynevezett nyakzó hálót helyezett el, hogy azzal halat fogjon – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából. A nyakzó háló használata tiltott halászati eszköznek minősül.

A férfi augusztus 31-én a délutáni órákban kiment a gödrökhöz, ott jogosulatlanul halászott, mely során csukát, busát, amurt, törpeharcsát és pontyot fogott. A Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai halászat közben tetten érték a 18 éves fiatalt és elszámoltatták a bűncselekménnyel kapcsolatban.

Több halat is fogott a fiatal férfi
Fotó: police.hu

A fiatal férfi elmondta, hogy nemcsak a délutáni órákban, hanem már délelőtt is halászott jogosulatlanul, és a különböző fajtájú kifogott halakat hazavitte. A rendőrök a tettenérést követően, a még élő halakat eredeti élőhelyükre visszaengedték. Az egyenruhások a feltételezett elkövető lakcímén később kutatást tartottak, ahol a hűtőszekrény tetején lévő vödörben 4,5 kg súlyú, különböző fajtájú halat, továbbá két darab ötven méteres nyakzó hálót foglaltak le.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában