Őrizetbe vették

2021.09.06. 15:32

Halálra verte édesapját egy karcagi férfi

A környéken élőket megdöbbentette az eset.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egy 33 éves férfi ellen – tudtuk meg Sipos Andrásné megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a karcagi férfi szombatra virradóra tettleg bántalmazta édesapját, aki ennek következtében otthonában elhunyt. A rendőrök a feltételezett elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozóhatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatására. A haláleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja – fűzte hozzá a sajtóreferens.

A tragédia a Gyep utcában történt. A környéken élőket is megviselte az eset.

– Jó viszonyban voltunk az öreggel, jó barátunk volt. Péntek délután négy órakor kinéztem a redőnyön az ablakon, akkor még láttam az öreget itt, a kövön ülni egy kockás táskával – mondta az egyik szomszéd.

– Olyan 8-9 óra fele már csak annyit hallottunk, hogy a kaput csapkodják, dulakodás van. Másnap reggel, amikor kijöttünk a nejemmel, már itt voltak a rendőrök. Az éjjel nem is tudtunk aludni, annyira meggyötört minket az eset. Annyit hallottunk, hogy szúrásnyom nem volt rajta, csak acélbetétes cipőtől rúgások. Tényleg nagyon sajnálom az öreget. Amikor a fiú ivott, agresszív volt a szüleivel. Sokszor megvédtem az öreget tőle, hogy ne bántsa, de a többi szomszéd is megvédte nem egyszer, nem kétszer tőle, mert amikor részeg volt kötözködött, csúnyán beszélt az öreggel, lökdöste, ütötte-verte. Volt, amikor az öreg a nejem háta mögé bújt a bokor mögé, mert a fiánál kés volt. Úgy szóltam rá, hogy hagyja abba – idézte fel a férfi.

A közvetlen szomszéd is megdöbbent a történteken.

– Szombat reggel arra keltem fel, hogy a feleségnek a hangját hallom. Akkor már a rendőrök itt álltak, meg el volt kerítve a terület, utána hallottam, hogy haláleset történt, a fiú az apját bántalmazta. Korábban is volt, hogy bántalmazta az édesapját, kihívták már a rendőröket is. A fiú agresszív, nem voltam vele én sem jó viszonyban. A szülei, a fiú- és a lánytestvére családjával már albérletbe költözött. Az anyukája a másik fiával, az apuka meg a lányával élt, de néha hazajött. Aznap valahogy itt maradt, pedig életvitelszerűen nem lakott már itt. Azt, hogy min vesztek össze nem tudom, de sajnálom a szomszédomat és a családját – mondta el az asszony.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában