JÁSZLADÁNY/Videóval

2021.11.29. 16:11

Darabolós gyilkosság: szembesítették a vádlott nőt másik párjával

„A mi szerelmünk hazugságon alapult” – állapodott meg az egymással való szembesítésükkor az emberöléssel megvádolt fiatal nő és a büntetőügy koronatanúja a per hétfői tárgyalásán. Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a „bécsi darabolós gyilkos” ellen a Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőeljárás.

Mészáros Géza

A gyilkossági ügy koronatanúja, a székely fiatalember szavai akár éveket jelenthetnek a vádlott szempontjából

Fotó: Mészáros Géza

Még 2019. március 2-án egy jászsági főcsatorna átereszében két arra kerékpározó kamaszgyerek gyanús nejlonzsákokat talált. Kíváncsian kibontották a nagy méretű kék színű csomagokat, majd elborzadva tudatosult bennük, hogy felismerhetetlen testrészdarabokat rejtenek a zsákok.

A gyanú, majd pedig a vád szerint egy jászladányi fiatal nő ölte meg Bécsben tunéziai barátját, akinek holttestét feldarabolva és sósavval leöntve az édesanyjával igyekezett eltüntetni.

A hétfői tárgyaláson dr. Ivanov Dömötör Gyula bíró tanúkat hallgatott meg. Elöljáróban azt a marosvásárhelyi fiatalembert, akivel a vádlott – akárcsak az arab barátjával felváltva – 2018-ban se veled, se nélküled kapcsolatban élt együtt. Hol az egyikőjük, hol a másikójuk bécsi bérleményében lakott.

A hétfői tárgyaláson az igazság számos „emlékezetkiesését” és hazugságot az immáron bizonyítékként használt korábbi telefonbeszélgetések, álló- és mozgóképes-, valamint sms-üzenetek felidézésével tett helyre.

Az állítólag férfiakhoz is vonzódó arab férfi igen zűrös életet élt. Kábítószer-kereskedelem és -fogyasztás miatt Németországban, Hollandiában, de még tartózkodási helyén, Ausztriában is körözték. Olykor erőszakos volt, de a házasságot is felajánlotta a nőnek, vélhetően a magyarországi okiratok megszerzése miatt. Az Ausztriában munkából élő erdélyi illetőnek kevesebb volt a rovásán: a nővel való összeköltözés mellett „csupán” perverz szexuális kívánalmai voltak.

A gyilkossági ügy koronatanúja, a székely fiatalember szavai akár éveket jelenthetnek a vádlott szempontjából
Fotó: Mészáros Géza

Egy ideig az is felmerült, vajon lehetett-e a székely férfi az emberölést önvédelemre hivatkozó gyilkos nő tettestársa. A bíró, illetve Balázsné dr. Busku Terézia ügyész asszony kérdéseire adott válaszaiból azonban az derült ki, tevőlegesen sem az ölésben, sem a tetem feldarabolásában, sem az elszállításában nem vett részt.

Viszont a gyilkossági előkészületről tudhatott, még a testrészek bontásához használt kést is ő fente meg, sőt, a vádlott neki adományozta a meggyilkolt arab férfi nyakláncát és napszemüvegét is.

A gyilkosságot követően még a halott arab férfit is látta a nő által küldött üzeneten keresztül. A koronatanú azonban bizonyítottan rendőrségi segítségre buzdította volna szerelmét az ölés előtt és az után is.

A vád szerint az „A” lehetőség az volt, hogy a nő végleg elhagyja és feljelenti a hatóságnál az engedély nélkül Bécsbe települt tunéziait, ha az újra és újra megfenyegeti, a „B” verzió pedig egyértelműen az volt, hogy elteszi láb alól. Kettejük szembesítésekor a vádlott arra kérte a székely tanút, hogy gondolja meg, mit beszél a bíróság előtt, mert minden egyes szó akár éveket jelenthet számára a rácsok mögött…

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy az arab barát szinte magához láncolta párját, miközben rettentően erőszakos is volt a fiatal nővel. Több szempontból is. Egyrészt féltékeny volt a rivális székely fiatalemberre, másrészt a vádlott a prostitúciós tevékenységéből tartotta el a tunéziai férfit, aki cserébe ingyen droggal hálálta meg párjának az örömlány-szolgáltatásból származó könnyű keresetét.

A tárgyaláson az derült ki, hogy a vádlottat felváltva verte két szerelme, mikor kinél tartózkodott.

A nő a 2018-as esztendőben az elfogásáig függő kábítószeres volt. Marihuánát, speed-et, olykor kokaint fogyasztott. Emiatt, azaz az ingyen drog miatt maradt az arab dílernél, míg a székely férfihez a kiegyensúlyozottabb élet reménye miatt vonzódott.

A tárgyalási nap másik felében annak a telekocsi-futárszolgálatnak a sofőrjei visszaemlékezéseit hallgatták meg, akik a feldarabolt és bőröndbe rejtett testrészeket Bécsből Jászladányra szállították. A két transporter-vezető a kérdésekre elmondta, nem tudták, mit rejt a csomag.

A 2019. február 24-i gyilkosság és tetem-feldarabolás utáni nap délutánján az egyik, a telekocsi-szolgálat közösségi oldalán keresztül megbízott szállító Bécsből Budapestre, a Keleti pályaudvarra fuvarozta a két méretes bőrönddel felpakolt nőt. A másik pedig a fővárosból vitte tovább Jászladányra, ahol az édesanyja és húga fogadta a hatalmas csomagokkal hazaérkező családtagjukat.

A futárok tanúvallomásai szerint készségesen segítettek a fiatal hölgynek a hatalmas bőröndök transporterükbe és -ből történt be- és kiemelésnél, nem tudván, hogy a kofferekben emberi maradványok lapulnak. A vádlott a tárgyaláson mindkét sofőrtől bocsánatot kért az utóbb kiderült „kellemetlenségekért”…

A bizonyítási eljárás jövő januárban folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában