szajol

2021.11.03. 10:34

Nem adta vissza a talált mobilt, vádat emeltek ellene

Az utcán találta a telefont a férfi, de úgy döntött, megtartja.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a 28 éves férfivel szemben, aki 2021 májusában, Szajolban, talált az utcán egy mobiltelefont, amit nem juttatott vissza a tulajdonosának – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a szajoli lakhelyű férfi május 30-án reggel, Szajolban, az utcán talált egy mobiltelefont. Az elveszített értéktárgyat annak megtalálója köteles lett volna 8 napon belül átadni a hatóságnak, vagy visszajuttatni a tulajdonosának. A férfi ennek ellenére úgy döntött, hogy megtartja a 133.500 forint értékű mobiltelefont. A rendőrség azonban felkutatta, lefoglalta és visszaadta a sértettnek az elveszett készüléket.

A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a férfivel szemben. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában