Videóval

2022.01.20. 09:44

Több millió forint értékben lopott műtárgyakat egy ötfős banda egy tiszaderzsi házból

A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével elfogták a feltételezett elkövetőket.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre január 10-én, mert ápoltja tiszaderzsi otthonának udvarában – a tulajdonos ugyanis nem abban az ingatlanban él –, a friss hóban ismeretlen személyek lábbeli nyomait fedezte fel, majd néhány perc múlva észlelte, hogy az idegenek a házba is bejutottak. A tettesek a lakásból láncfűrészeket, festményeket, porcelánedényeket, műszaki cikkeket, különböző dísz- és használati tárgyakat tulajdonítottak el. A lopással okozott kár meghaladja a 8 millió forintot - számolt be róla a megyei rendőr-főkapitányság.

Bejelentést követően a tiszafüredi rendőrök helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, továbbá többszáz órányi kamerafelvételt elemeztek. Az elvégzett nyomozási cselekmények sikerrel koronázták a nyomozók kitartó munkáját, hiszen hamarosan megállapítást nyert a feltételezett elkövetők személyazonossága. A tiszafüredi rendőrök a Tisza MEKTO egyenruhásainak közreműködésével elfogták és előállították a rendőrkapitányságra a tetteseket, akiket a nyomozók január 18-án gyanúsítottként hallgattak ki. 

A négy középkorú férfi és a 19 éves nő terhére lopás bűntett elkövetését rótták. A nyomozó hatóság két terhelt vonatkozásában határozott az őrizetbe vételről, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, míg társaik szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsított kihallgatások során a nyomozók látókörébe került az a tiszaszentimrei lakos, akinek az eltulajdonított értékeket eladták. A rendőrök a jogsértőnél végrehajtott kutatás során az értékes tárgyak egy részét megtalálták, lefoglalták. Az alkalmi vevőt – mivel a megalapozott gyanú szerint tudhatott arról, hogy a vételre felkínált és később megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak – pénzmosás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában