Jászberény

2022.02.03. 10:09

Akár hét év börtönt is kaphat a szobafestőt terrorizáló férfi

A férfi egy elmaradt festési munka miatt megvert és több mint egy órán keresztül fogva tartott egy szobafestőt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés helybenhagyását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki egy elmaradt festési munka miatt megvert és több mint egy órán keresztül fogva tartott egy másik férfit, akitől pénzt követelt a szabadon bocsátásáért.  

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott számon kérte a sértettet, hogy miért nem ment el hozzájuk festeni, majd a karjainál fogva berántotta a ház udvarára és ököllel többször megütötte. A sértett távozni akart, de a vádlott ezt nem engedte és felszólította a sértettet, hogy menjen be vele a lakásba. A vádlott a házban is folytatta a sértett bántalmazását, rázárta a szoba ajtaját majd 150.000, forintot követelt tőle és közölte, hogy addig nem mehet el, amíg oda nem adja a pénzt. A sértett a bántalmazás hatására 20.000, forintot átadott a vádlottnak, aki ismét megütötte és megfenyegette, hogy a hiányzó pénzt még aznap szerezze meg és vigye el neki, mert különben megkeresi. Ezután a vádlott elengedte a sértettet.      

Az elsőfokú bíróság a férfit emberrablás bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a bűncselekmény eltérő minősítése valamint enyhítés érdekében fellebbezett, ezért az eljárás másodfokon folytatódik.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában