Ítélet

2022.02.18. 15:03

Felismerhetetlenségig összevert két hajléktalant három férfi Karcagon

Két fiatalkorú fiú és egy fiatalember, minden előzetes ok vagy indíték nélkül a felismerhetetlenségig megvert és megrugdosott két hajléktalan embert Karcagon. A brutális bántalmazás még 2020. augusztus 26-a éjjelén történt. A súlyos bűncselekmény miatt indult per egy részében pénteken ítélet született a Szolnoki Törvényszéken.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Tagadhatatlanul embertelen és aljas támadás történt a két középkorú, fedél nélküli férfi ellen 2020. augusztus 25-ről 26-ra forduló éjjelen. A történtek súlyosságát jelzi, hogy ezeket az erős jelzőket használta vádbeszédében az ügyész és ugyanezeket az ítéletet kihirdető bírónő is. És tagadhatatlan is, hiszen a gyalázatos támadást a pályaudvar kamerái végig rögzítették. 

A helyszín a karcagi autóbusz-pályaudvar, melynek padjain aludtak a szerencsétlen hajléktalanok. 

A három fiatalember, köztük a cselekmény idején két alig tizenhét esztendős suhanc odamentek kiszemelt áldozataikhoz, és se szó, se beszéd, felváltva, de percekig folyamatosan, eszméletvesztésükig ütötték, verték, rugdosták őket. 

A járókeretes ember arcát ért bántalmazás, mint azt a kórházi látleletek és a rendőrségi nyomozás során készült képfelvételek is bizonyítják, sokáig beazonosíthatatlanná tette a sértettet. Másikuknak a többszöri bordatörés és számos egyéb sérülése mellett közvetett életveszéllyel járó tüdősérülése is keletkezett.

A pénteki tárgyalásra beidézett, szabadlábon védekező fiatalok közül csak egyikük, a másodrendű vádlott jelent meg. A bírónő ezért jelezte, hogy a bizonyítási eljárásban elkülönített ügyként kezelik az övét, a másik két vádlott tekintetében pedig, amennyiben a vonatkozásukban májusra elnapolt tárgyaláson sem jelennek meg, elfogató parancsot adnak ki ellenük.

A másodrendű vádlottra a perbeszédében az ügyésznő fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre tett indítványt a történtek idején, egy korábbi lopás miatt pártfogó felügyelet alatt álló fiúval szemben. Kijelölt ügyvédje viszont azt hozta fel védence mentségéül, hogy a bűncselekmény elkövetése után beiratkozott a karcagi Varró István szakiskolába, ahol hegesztőnek készül. S amennyiben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, úgy „jóra forduló” életpályája megtörik. 

A bírónő végül egy év és két hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a fiatalkorú elkövetőt. Kötelezte a 270 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, továbbá, hogy az iskolát el kell végeznie, azt követően pedig bizonyítottan munkába kell állnia. 

Az ügyész súlyosításért – felfüggesztett helyett letöltendő szabadságvesztésért – fellebbezett, a vádlott tudomásul vette az ítéletet, az ügyvéd pedig három nap gondolkodási időt kért a döntésre vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában