Bűncselekmény

2022.02.03. 15:43

Többször is lopott szolnoki munkahelyéről az áruházi takarító

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt egy szolnoki nővel szemben, aki sorozatos cselekményeivel munkahelyét károsította meg.

szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 37 éves nő egy szolnoki áruházban takarítóként dolgozott, amikor onnan, 2020 novembere és decembere között több alkalommal vitt el különböző árucikkeket, így többek között karácsonyi izzósort, kávéfőzőt, lávalámpát, szőnyegeket, porcelán étkészletet, edényeket, de a takarítószemélyzet rendelkezésére bocsátott papírtörlő csomagot sem hagyta ott – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Bűnös tevékenységét 2021. január első napjaiban is folytatta, amikor négy különböző nap, a pénztárak előtti állványokról többféle édességet vitt magával.

A nő az áruház üzemeltetőjének mintegy 153.000 forint kárt okozott, melynek egy része – 27.889 forint – lefoglalással megtérült.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat pénzbüntetéssel sújtsa, valamint a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást alkalmazzon vele szemben. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában