Vádemelés

2022.04.21. 17:34

Több szolnoki boltból is lopott kozmetikumokat egy nő

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a szolnoki lakhelyű nővel szemben, aki Szolnokon egy nap alatt kétszer is megfordult helyi drogériákban és nagy számban lopott el közismert márkájú kozmetikai cikkeket.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádirat szerint a 45 éves nő január 28-án 17 óra körül, majd ugyanezen a napon 19 óra körül is betért egy-egy szolnoki drogériába, majd az üzletekből a ruházatába rejtve 41 darab különböző, – áruvédelmi jelző nélküli – sminkeléshez szükséges kozmetikai terméket, így elsősorban rúzsokat, szempillaspirálokat, szemceruzákat, valamint több szemhéjtust lopott el – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A nő ezt követően, január 30. napján egy szolnoki szupermarketben egy üveg vodkát is megpróbált a ruhájába rejtve ellopni, miután eltávolította róla az áruvédelmi eszközt, azonban a biztonsági őr a nő cselekményét a biztonsági kamerán keresztül végig követve őt feltartóztatta, így a lopást befejezni nem tudta.

 A vádlott a büntetőeljárás során megfizette a kozmetikai cikkek eltulajdonításával okozott 111.880 forint kárt.

Az ügyészség a büntetlen nővel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. 

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában