Ügyességi verseny

2022.05.29. 21:44

Közel negyven család mérkőzött meg rendőrségi vetélkedőn Berényben

Jászberényben rendezték a Közlekedik a család vetélkedősorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntőjét.

szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság május 28-án Jászberényben rendezte meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét – írta a police.hu

A rendezvény célja a balesetek megelőzése, és hogy felhívják a figyelmet a biztonságos, illetve a balesetmentes közlekedés fontosságára. A szervezők a rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek a szülői példamutatásra és a család közösségnevelő erejére, ami a különböző feladatoknál is megmutatkozott.

A 39 versenyző család szabadtéren, forgószínpad-szerűen hajtotta végre a feladatokat a Jászberényi Növény- és Állatkertben, és egyéb helyszíneken.

A versenyzőkre KRESZ tesztlapok kitöltése, részeg szemüveges ügyességi pályák, és elsősegélynyújtás feladatok vártak, valamint – az országos verseny fődíja – egy SKODA típusú személygépkocsi, aminek csomagtartójába bőröndöket kellett időre bepakolni. A felnőttek megmutathatták vezetéstechnikai tudásukat, a gyermekek kerékpáros pályán ügyeskedhettek. A rendkívül jó hangulatú verseny az alábbi eredményekkel zárult:

I. helyezett: Dudás család (Szolnok)

II. helyezett: Debreczeni család (Szolnok)

III. helyezett: Kónya család (Berekfürdő)

A megmérettetés első helyezett családja képviseli megyénket a augusztus 26-28. között a Fejér és Somogy megyében megrendezedő országos döntőnben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában