Jogerős ítélet

2022.07.01. 14:09

Csaknem 2 év börtönt kapott önbíráskodásért a kisújszállási utcán verekedő nő

Ismerősét a nyakánál megragadta, és pénzt követelt tőle.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 40 éves, többszörösen büntetett előéletű nőnek a büntetőügye, aki 2020. november 19-én délután egy óra körül, a nyílt utcán támadta meg egyik hölgy ismerősét Kisújszálláson.

A nyakát megragadva a falhoz szorította, és 20 ezer forintot követelt tőle, majd dulakodni kezdtek egymással.

Az eset részleteiről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Mint kiderült, a két nő előző este együtt italozott, és a vádlott azért rontott barátnőjére, mert meg volt győződve arról, hogy miközben aludt, ő meglopta. Az erőszak azonban hiábavaló volt, a sértettől pénzt nem kapott. A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, önbíráskodást követ el, aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben 2021. augusztus 6-án emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság három tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. március 9-én ítéletet hozott.

A vádlottat, mint többszörös visszaesőt, önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 1 év 11 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult. A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék június 28-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában